Geam termopan

Geamul termopan este denumirea populara pentru un sandwich format din doua foi de sticla lipite perimetal prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata. Rezultatul este un geam cu caracteristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate . Si acest produs poate fi intalnit sub diverse calitati care vor influenta in mod evident pretul tamplariei.


De exemplu geam termoizolant float 4mm+float 4mm are coeficientul de transfer termic K=2,8W/mpK. Daca in loc de o foaie de float se foloseste o foaie low-e 4 mm, coeficientul de transfer termic va fi K=1,4W/mpK.
Grosimea baghetei de aluminiu folosita la sigilarea sticlei isi pune si ea amprenta asupra pretului final. Va recomandam sa achizitionati tamplarie al carei geam sa aiba o bagheta de 16 mm grosime . Doar in acest caz se obtine un mediu interior suficient de voluminos pentru a izola bine incaperile de temperaturile de afara. Un element important este si sigilantul folosit la imbinarea foilor de sticla, unele de calitate fiind Hottix(hotmelt - producator Den Braven) sau polisulfit (thiokol - producatori Kommerling, Bostik sau Fenzi).

Avantajele geamului LowE.

Sticla tip LowE este un caz special al sticlei termoizolante ce se impune din ce in ce mai mult pe piata datorita
 excelentelor calitati de izolare termica. Denumirea de LowE, se traduce prin emisivitate redusa, adica un transfer de caldura prin suprafata vitrata mult redus, si este obtinuta prin tratarea unei foi de geam cu solutie speciala de nitrat.
Datorita faptului ca pelicula depusa este foarte sensibila la zgarieturi si agenti externi, intotdeauna pelicula va fi pozitionata in interiorul geamului termopan.

Geamul termopan, separa in general doua medii aflate la temperaturi diferite. Are loc deci, un transfer de caldura de la mediul cald la cel rece. Geamul termoizolant are in acelasi timp particularitatea de a fi transparent la radiatia solara care genereaza caldura. 

Avantajele geamului Planitherm 4S.
 

Geamul planitherm 4S are dubla functie:

  •  de control solar
  •  de izolare termica ( low-e)

Folosirea geamului pentru control solar previne supra-încălzirea suprafeţelor mari vara. În mod particular acest lucru este util la acoperişurile verandelor sau a suprafeţelor vitrate orientate către sud.
Pentru a menţine interioarele mai răcoroase, reflectă până la 2/3 din căldura soarelui, chiar şi în cazul suprafeţelor vitrate mari cum ar fi serele.

  • Un mod eficient din punct de vedere energetic de a menţine interioarele mai răcoroase.
  • Filtrează strălucirea neplăcută a soarelui permiţând, totodată, pătrunderea în plenitudine a luminii.

Folosind geamul izolant  termic în cadrul vitrajelor izolante este mijlocul cel mai eficient de a îmbunătăţi eficienţa energetică a ferestrelor dvs făcându-vă casa mai confortabilă.

 

  • Izolarea termică – pierderile reduse de căldură vă economisesc banii cheltuiţi pe factura de încălzire.
  • Contribuie la acumularea de căldură solară – căldura gratuită de la soare trece cu uşurinţă prin geam contribuind la încălzirea căminului dvs..
  • Eficieţă energetică – nevoia redusă de încălzire ajută la economisirea de energie şi protecţia mediului.
  • Încăperi mai confortabile – izolarea termică imbunătăţită înseamnă mai puţine locuri reci şi curente de aer lângă ferestre şi uşi.
  • Mai puţin condens – suprafaţa interioară a geamului este mai caldă astfel reduce condensul la interior. 

 

 Download oferta

Download oferta triplex

Criterii de apreciere geam termoizolant (sursa: www.pptt.ro )