Meniu
Coeficientul termic al sticlei

Coeficientul U al sticlei

Principiul geamului termoizolant este de a inchide intre doua foi de sticla un strat de aer imobil si uscat, in scopul de a limita schimburile termice prin convectie si de a profita de slaba conductivitate termica a aerului aflat intre cele doua foi de sticla
.
Ameliorarea coeficientului "U" al sticlei

Pentru ameliorarea coeficientului "U", trebuie eliminate transferurile termice prin conductie, convectie si radiatie. Cum exista posibilitatea sa se actioneze asupra coeficientilor de schimb superficial, ameliorarea acestui coeficient se va face prin diminuarea schimburilor intre cele doua componente ale geamului dublu, de regula utilizand sticla cu o acoperire slab emisiva (low-e)- transferurile prin conductie si convectie - pot fi diminuate prin inlocuirea aerului dintre cele doua foi de geam printr-un gaz mai greu,cu o conductivitate termica mai mica (argon, in general). 

Transmisia termica de-a lungul unui geam termoizolant

Coeficientul "U"

Transferurile termice de-a lungul unui perete prin conductie, convectie si radiatie, se exprima prin coeficientul "U". Acesta reprezinta fluxul de caldura care traverseaza 1 m2 de perete, la o diferenta de temperatura de 1oC  intre exteriorul si interiorul incaperii. 
Valoarea sa conventionala a fost stabilita pentru coeficientii "He" si "Hi", definiti anterior. 
Exista posibilitatea de a calcula coeficientul "U" specific, utilizand valori diferite pentru "He", care sunt functie de viteza vantului si de noile conditii de temperatura. 
Cu cat coeficientul "U" este mai mic, cu atat pierderile termice sunt mai mici.

Download oferta

Download oferta triplex

Criterii de apreciere geam termoizolant (sursa: www.pptt.ro )

 • 19Feb Oferta primaverii 2019

  In lunile Februarie si Martie, va intampinam cu o oferta promotionala: 1(un) euro reducere la toate tipurile de sticla. 

 • 05Feb NOU!!Cabine de dus,balustrade si pereti din sticla securizata.

        Muntenia Glass isi intampina clientii incepand din anul 2017 cu produse noi:cabine de dus din sticla securizata,balustrade si pereti din sticla.

 • 05Feb Storuri Venetiene

  Incepand din luna Martie a anului 2009, firma noastra a venit in intampinarea clientilor cu un nou produs aflat in stadiul de pionierat in tara noastra, storuri venetiene sau jaluzele venetiene, storuri amplasate intre foile de geam termoizolant. Acestea pot fi actionate manual, cu comutator sau telecomanda, toate aceste variante fiind livrate de firma noastra clientilor nostri.

   

  pronosticuri pariuri sportive online omnibet pronosticuri pariuri online

 • Toate stirile


Newsletter
E-mail:

Abonare Newsletter