Meniu
Geam termopan

Geamul termopan este denumirea populara pentru un sandwich format din doua foi de sticla lipite perimetal prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata. Rezultatul este un geam cu caracteristici de izolare termica deosebita care pastreaza transparenta necesara spatiilor vitrate . Si acest produs poate fi intalnit sub diverse calitati care vor influenta in mod evident pretul tamplariei.


De exemplu geam termoizolant float 4mm+float 4mm are coeficientul de transfer termic K=2,8W/mpK. Daca in loc de o foaie de float se foloseste o foaie low-e 4 mm, coeficientul de transfer termic va fi K=1,1W/mpK.
Grosimea baghetei de aluminiu folosita la sigilarea sticlei isi pune si ea amprenta asupra pretului final. Va recomandam sa achizitionati tamplarie al carei geam sa aiba o bagheta de 16 mm grosime . Doar in acest caz se obtine un mediu interior suficient de voluminos pentru a izola bine incaperile de temperaturile de afara. Un element important este si sigilantul folosit la imbinarea foilor de sticla, unele de calitate fiind Hottix(hotmelt - producator Den Braven) sau polisulfit (thiokol - producatori Kommerling, Bostik sau Fenzi).
In acest moment tendinta pe piata romaneasca este de a oferi geamuri termoizolante din 3 foi de sticla(tripan).ATENTIE insa, coeficientul de transfer este mai bun cu cat distanta dintre foile de geam este mai mare.Ca exemplu vom face o simulare cu un software profesional de calculare a coeficientilor temici ,soft de care firma noastra dispune.Astfel vom avea:

 • sticla termopan dubla cu geam Low-E si Argon -de 24mm:U=1.1W/m2K(transfer termic)
 • sticla termopan tripla cu Low-E si Argon -de 28mm:U=1.0W/m2K(transfer termic) 
 • sticla termopan tripla cu Low-E si Argon de 48mm:U=0.5W/m2K(transfer termic.

Observam ca sticla dubla cu Low-e de 24mm si 28mm are aproximativ acelasi coeficient termic,respectiv 1.1W/m2K SI 1W/m2K ,dar sticla termopan tripla de grosime 48mm are un coeficient foarte bun scazut la jumatate fata de valorile anterioare respectiv 0.5W/m2K.

In vederea  edificarii coeficientilor pentru diferite tipuri de geam termopan de care sunteti interesati va rugam sa nu ezitati sa ne contactati .

ATENTIE!nu va lasati colesiti de mirajul sticlei termopan triple in orice conditii.Sticla tripla isi face efectul doar la o grosime mai mare de 40 mm!

Avantajele geamului LowE.

Sticla tip LowE este un caz special al sticlei termoizolante ce se impune din ce in ce mai mult pe piata datorita
 excelentelor calitati de izolare termica. Denumirea de LowE, se traduce prin emisivitate redusa, adica un transfer de caldura prin suprafata vitrata mult redus, si este obtinuta prin tratarea unei foi de geam cu solutie speciala de nitrat.
Datorita faptului ca pelicula depusa este foarte sensibila la zgarieturi si agenti externi, intotdeauna pelicula va fi pozitionata in interiorul geamului termopan.

Geamul termopan, separa in general doua medii aflate la temperaturi diferite. Are loc deci, un transfer de caldura de la mediul cald la cel rece. Geamul termoizolant are in acelasi timp particularitatea de a fi transparent la radiatia solara care genereaza caldura. 

Avantajele geamului Planitherm 4S.
 

Geamul planitherm 4S are dubla functie:

 •  de control solar
 •  de izolare termica ( low-e)

Folosirea geamului pentru control solar previne supra-încălzirea suprafețelor mari vara. în mod particular acest lucru este util la acoperișurile verandelor sau a suprafețelor vitrate orientate către sud.
Pentru a menține interioarele mai răcoroase, reflectă până la 2/3 din căldura soarelui, chiar și în cazul suprafețelor vitrate mari cum ar fi serele.

 • Un mod eficient din punct de vedere energetic de a menține interioarele mai răcoroase.
 • Filtrează strălucirea neplăcută a soarelui permițând, totodată, pătrunderea în plenitudine a luminii.

Folosind geamul izolant  termic în cadrul vitrajelor izolante este mijlocul cel mai eficient de a îmbunătăți eficiența energetică a ferestrelor dvs făcându-vă casa mai confortabilă.

 • Izolarea termică – pierderile reduse de căldură vă economisesc banii cheltuiți pe factura de încălzire.
 • Contribuie la acumularea de căldură solară – căldura gratuită de la soare trece cu ușurință prin geam contribuind la încălzirea căminului dvs..
 • Eficieță energetică – nevoia redusă de încălzire ajută la economisirea de energie și protecția mediului.
 • încăperi mai confortabile – izolarea termică imbunătățită înseamnă mai puține locuri reci și curente de aer lângă ferestre și uși.
 • Mai puțin condens – suprafața interioară a geamului este mai caldă astfel reduce condensul la interior. 

 

 Download oferta

Download oferta triplex

Criterii de apreciere geam termoizolant (sursa: www.pptt.ro )