Meniu
Schimbul de caldura

Schimburile termice de-a lungul unui geam termoizolant se fac in conformitate cu trei modele de propagare:
a - conductia– transferul de caldura in interiorul unui corp sau intre doua corpuri aflate in contact direct. Acest transfer se efectueaza fara deplasare de materie.Conductivitatea termica a sticlei este:l= 1,0 W/(m.K)
b - convectia– transferul de caldura intre suprafata unui solid si a unui fluid lichid sau gazos. Acest transfer este insotit de o deplasare de materie.
c - radiatia – transferul de caldura rezultat dintr-un schimb prin radiatie intre doua corpuri aflate la temperaturi diferite. La temperatura ambianta, aceasta radiatie se situeaza in gama infrarosu cu lungimi de unda mai mari de 5 microni.
d - emisivitatea - este o caracteristica a suprafetelor unui corp. Cu cat emisivitatea este mai mica, cu atat transferul de caldura prin radiatie este mai mic. Emisivitatea normala "En" a sticlei este de 0,89. Anumite tipuri de sticla, pot fi acoperite cu o depunere numita “de joasa emisivitate” si astfel, emisivitatea sticlei va fi mai mica de 0,1. 
  Coeficienti de schimb superficial

Cand un geam termopan(termoizolant) este in contact cu aerul, el schimba caldura prin conductie si prin convectie cu aerul, si prin radiatie, cu mediul. 
Ansamblul acestor transferuri termice, este definit intr-o maniera conventionala, pentru o anumita viteza a vantului, de emisivitatile si  temperaturile intalnite in jurul cladirii. Ele sunt caracterizate de: 
- He - pentru schimburile exterioare, si 
- Hi - pentru schimburile interioare. 
Valorile uzuale ale acestor coeficienti sunt: 
- He = 23 W/(mp.K), si 
- Hi = 8 W/(mp.K).

Download oferta

Download oferta triplex

Criterii de apreciere geam termoizolant (sursa: www.pptt.ro )

 • 19Feb Oferta primaverii 2019

  In lunile Februarie si Martie, va intampinam cu o oferta promotionala: 1(un) euro reducere la toate tipurile de sticla. 

 • 05Feb NOU!!Cabine de dus,balustrade si pereti din sticla securizata.

        Muntenia Glass isi intampina clientii incepand din anul 2017 cu produse noi:cabine de dus din sticla securizata,balustrade si pereti din sticla.

 • 05Feb Storuri Venetiene

  Incepand din luna Martie a anului 2009, firma noastra a venit in intampinarea clientilor cu un nou produs aflat in stadiul de pionierat in tara noastra, storuri venetiene sau jaluzele venetiene, storuri amplasate intre foile de geam termoizolant. Acestea pot fi actionate manual, cu comutator sau telecomanda, toate aceste variante fiind livrate de firma noastra clientilor nostri.

   

  pronosticuri pariuri sportive online omnibet pronosticuri pariuri online

 • Toate stirile


Newsletter
E-mail:

Abonare Newsletter